Ontslagen huishoudster van ‘Chateau Meiland’ is kwaad: “Ik zag hen als mijn familie en nu dit?”

Bron © Telegraaf

Foto: SBS Belgium

De Franse huishoudster van Martien en Erica Meiland, de sterren van het populaire tv-programma Chateau Meiland, is kwaad. “Ik zag hen als mijn familie en ik blijf maar denken: waarom hebben ze dit zo gedaan?”, zegt Nadège Coffinet.

Chateau Meiland is een programma over het wedervaren van een Nederlander die een B&B in een kasteel runt in Frankrijk. Bij ons wordt het uitgezonden op Vijf.

Maar momenteel staat het kasteel van Martien en Erica leeg. Corona. Alle reserveringen zijn geannuleerd. Intussen kreeg huishoudster Nadège te horen dat ze niet meer welkom is. In haar appartement in Limoges vertelt ze aan het Nederlandse Privé hoe ze zich voelt. “Het gaat niet goed met me. Ik snap niet waarom ze dit zo hebben gedaan. Wat ik heb begrepen, is dat Martien boos op me is. Maar waarom? Het vreet aan me. Hij spreekt slecht Frans, dus toen ik het hem vroeg, kwam er geen duidelijk antwoord.”

Ontslagen huishoudster van ‘Chateau Meiland’ is kwaad: “Ik zag hen als mijn familie en nu dit?”
Martien Meiland.

“De dag dat ik hoorde dat ik niet meer hoefde te komen, kwam ik gewoon om kwart voor acht in de ochtend op het kasteel aan”, vertelt ze. “Normaal dronken we dan eerst een kopje koffie, maar nu deden ze heel raar. Net op het moment dat de lockdown werd opgeheven en ze weer konden beginnen. Ik kreeg enkele leuke reacties via Facebook, maar ook zulke lelijke dat ik mijn pagina alweer heb verwijderd. Ik ben er zo van geschrokken dat ik van de huisarts antidepressiva heb gekregen. Het geeft zo’n vies gevoel allemaal en dat verdien ik niet. Toch zijn het nog steeds mensen van wie ik hou.’’

bekijk ook

Martien Meiland boos nadat hij geen wijn kan kopen bij McDonald’s: “Wat is dit?!”

Wijnen, wijnen, wijnen tijdens Kerst op chateau Meiland: dit zijn de eerste beelden