Siska Schoeters en Dieter Coppens zoeken gezinnen voor nieuw Eén-programma ‘De wonderjaren’

Siska Schoeters en Dieter Coppens onderzoeken in De wonderjaren hoe je omgaat met de opvoeding van je kind. Foto: VRT

Voor het nieuwe programma De wonderjaren is Eén op zoek naar gezinnen in allerlei maten en vormen. Grote, kleine, nieuw samengestelde, noem maar op. Die krijgen binnenkort Dieter Coppens en Siska Schoeters over de vloer om te kijken hoe verschillende gezinnen hun kinderen opvoeden.

Als papa of mama probeer je je kinderen fantastische jeugdjaren te bezorgen. Wonderjaren, als het ware. Maar dat opvoeden geen gemakkelijke opdracht is, is anno 2020 geen staatsgeheim meer. Een cursus is er niet, een handleiding evenmin. Hoe pak je het aan, ouder zijn van een kind? Of van twee kinderen? Of van een puber en een kleuter, of twee pubers en twee kleuters? Het zijn vragen die centraal komen te staan in het nieuwe Eén-programma De wonderjaren.

De reeks is het nieuwe project van productiehuis Roses Are Blue. Voor de presentatie werd aangeklopt bij Dieter Coppens (42) en Siska Schoeters (38), die al eerder met het productiehuis samenwerkten voor respectievelijk Animalitis en Durf te vragen. Coppens en Schoeters zullen tijdens de opnames op bezoek gaan bij interessante gezinnen om allerlei experimenten rond opvoeding uit te voeren. Grote of kleine gezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, gezinnen met baby’s of tieners, anything goes.

Geen goede of foute manier

“Maar het wordt niet de grote opvoedingsgids”, klinkt het bij Eén. “Aan het einde van de rit wordt niet gezegd: dit is de juiste manier om je kinderen op te voeden en dit de foute. Siska en Dieter zullen geval per geval bekijken.” Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van Eén.

Wanneer het programma precies zal worden uitgezonden, is nog niet duidelijk.

bekijk ook

Hersenen en schapenogen? Geen probleem voor Down the road-kandidaten: “Ik ben verslaafd aan eten”

Jaimie uit “Down the road” haalt beste Spaans boven om taxi te bestellen: “Hola señorita”

Grote verrassing in ‘Down the road’: Jeroen Meus kwam koken (en kreeg meteen een lesje tanden poetsen)

Door Wout Desmytere
AANGERADEN