Abonnee worden? Kies je leesformule

Een ‘Dutch baby’ of toch maar California rolls? Dit kookboek brengt de zonovergoten westkust van de VS op je bord

Kookboek op de rooster

Een ‘Dutch baby’ of toch maar California rolls? Dit kookboek brengt de zonovergoten westkust van de VS op je bord

Geef toe: een Dutch baby bakken, het klinkt een beetje komisch. Nee, je eindigt dan niet met een vrolijke Hollandse dreumes in je keuken, maar met een soort opgepofte pannenkoek van melk, boter, eieren en bloem. Alleen: bij dit recept was het resultaat een cake, die meer op een erg doorbakken clafoutis leek. Mij dus een raadsel waarom ze dit gerecht in dit kookboek zo noemen, want met de echte Dutch baby heeft het dus echt niets te maken, buiten dat ze allebei in een gietijzeren koekenpan of skillet worden gebakken.

Zeker eens opzoeken als u de real deal niet kent, want supersimpel om te maken. Maar was deze ‘versie’ dan lekker? Zeker, al is het geen luchtig dessert.

Kokosolie, amandelmeel en behoorlijk wat suiker ...