Sommelier in 10 stappen, deel 2
Rosé is niet overal een mix van rood en wit: dit zit er achter de kleur van je wijn
© Shutterstock
Wijn bestaat in alle kleuren, geuren en smaken. De wijnwetgeving heeft gepoogd die te bundelen en onderscheidt zes verschillende types wijn: wit, rood, rosé, mousserend, likoreus en versterkt. Deze week komen de drie klassieke “stille” – lees: zonder bubbels – wijntypes aan bod: wit, rood en rosé. We staan stil bij hoe ze gemaakt geworden en wat hun belangrijkste eigenschappen zijn.
Alain Bloeykens
Beste van Plus
Lees ook
Wat maakt een wijn lekker? Alain Bloeykens gidst je rond in de wereld van wijngaarden en druivensoorten
Welke wijn hoort bij welk gerecht? Alain Bloeykens geeft tips om de juiste fles te vinden
Waarom je wijnflessen uit de buurt van uien moet houden en moet je hem nu rechtop of liggend bewaren?
Alain Bloeykens over de oorsprong en kenmerken van pinot noir, syrah, merlot en cabernet sauvignon