‘Temptation island’-verleidster kampt met zeldzame aandoening: “Ik stond op en zag helemaal niets meer”

Felicia Julia Foto: Vijf, Instagram

Felicia Julia, die deelnam aan het laatste seizoen van ‘Temptation Island’ als verleidster, kampt met een serieus gezondheidsprobleem.

“De laatste tijd krijg ik veel vragen over mijn gewichtstoename en waarom ik niet meer zo actief ben op sociale media”, aldus de 22-jarige Nederlandse op Instagram. “De reden hiervan is dat de ziekte Vogt-Koyanagi-Harada bij mij is geconstateerd. Dit is een immuunziekte die bij mij op mijn ogen is geslagen. Het begon met rode en geïrriteerde ogen, daarna kreeg ik last van een waas voor mijn ogen die steeds erger en erger werd. Op een dag toen ik opstond had ik helemaal geen zicht meer... In het ziekenhuis ben ik meteen behandeld en kreeg ik drie dagen achter elkaar Prednison door een infuus. De grootste bijwerking daarvan is gewichtstoename, en daarom ben ik ‘ dikker’ geworden. Mijn ziekte heeft een grote impact op mijn leven en gedrag en daarom wil ik dit met jullie delen.”

Gelukkig voor de vrouw gaat het beter nu ze sinds januari behandeld wordt voor de ziekte. “Het gaat steeds een beetje beter en daar ben ik blij mee”, schrijft ze. “Elke dag neem ik zeven pilletjes Prednison, en nog andere medicijnen om ervoor te zorgen dat de situatie stabiel blijft. Ik blijf positief en hoop zo snel mogelijk zonder medicijnen te kunnen leven.”

‘Temptation island’-verleidster kampt met zeldzame aandoening: “Ik stond op en zag helemaal niets meer”
Foto: Instagram

bekijk ook

Koppels blikken terug op ‘Temptation island’: “Eerlijk gezegd mis ik momenteel niks aan Elke”

Video: VIJF

Temptation Zach over korte breuk met Simone: “Ik heb toen 8 chicks gekust”

Video: VIJF

Zo verliepen de dreamdates in Temptation Island: tranen, twijfels, trouwen

Video: VIJF

Door jvh
AANGERADEN