Gemeente krijgt meer dan 640.000 euro subsidie voor bouw klassen en turn- en danszaal

Foto ARCHIEF. Foto: IF

Stabroek / Hoevenen -

Stabroek ontvangt 643.652 euro subsidies voor het bouwen van klaslokalen met daar bovenop een turn- en danszaal. Het project wordt gerealiseerd op het domein van basisschool De Rekke.

Eind maart diende Stabroek een lijvig subsidiedossier in bij Sport Vlaanderen voor de nieuwe turnhal en danszaal in Hoevenen. In een reeks van tientallen andere projecten eindigde Stabroek op de vierde plek. Hiermee rijft het lokaal bestuur 643.652 euro binnen om de bouw financieel te ondersteunen.

“Dit plan is al enkele jaren oud”, zegt sportschepen Liesbeth Bardyn. “De school had nood aan nieuwe lokalen en de turnkringen Edelweis en Vrank en Vrij aan nieuwe infrastructuur. We brachten die twee dossiers samen. Het oorspronkelijke plan werd aangepast na een studie van de universiteit van Leuven, die stelde dat het aantal kleuters in de toekomst zou dalen. Op de gelijkvloerse verdieping plannen we onder meer zes kleuterklasjes. Op de bovenste verdieping komt er een grote turnhal en een danszaal.Nu kan het dossier verder worden afgewerkt. In 2022 moet dit project afgerond zijn.”

AANGERADEN
Meest recent