Wout van Aert en zijn Sarah verwachten eerste kindje: “We hebben niet meegedaan aan social distancing”

Wout van Aert (25) deelde donderdagmiddag heuglijk nieuws op zijn sociale media. De Kempenaar wordt voor de eerste keer vader. Zijn vrouw Sarah De Bie (24) is namelijk zwanger.

“We hebben niet meegedaan aan social distancing”, schrijft de renner van Jumbo-Visma op Instagram. “Mijn vrouw houdt haar coronakilo’s bij tot volgende winter.”

De aankondiging:

De timing is opvallend want in mei antwoordde Sarah De Bie nog het volgende in Humo op de vraag: Komt er na de coronacrisis een scheidingsgolf of een babyboom op ons af. In welke statistiek zullen we jullie terugvinden?

“In geen van beide (lacht). Een scheiding zit er zeker niet aan te komen. En die baby evenmin. Het is niet omdat we nu wat meer tijd hebben, dat we die er rap even tussen de soep en de patatten bij moeten nemen. Nee, met die kinderen wachten we nog even.”

Druk najaar

Van Aert is zich aan het voorbereiden op een druk wielerseizoen. Op 8 juli vertrekt hij naar Tignes voor een eerste hoogtestage met de ploeg. Na de Dauphiné staat trouwens nog een hoogtestage op het programma in het Franse ski-oord Tignes.

Zijn programma tot aan de Tour:

8 juli: drie weken hoogtestage in Tignes

1 augustus: Strade Bianche

8 augustus: Milaan-Sanremo

12-16 augustus: Dauphiné

tweede hoogtestage in Tignes tot de Tour

29 augustus: Tourstart

In de Strade Bianche deelt Van Aert het kopmanschap met Mike Teunissen en Amund Grondahl Jansen. De Tourselectie is volledig gebouwd rond drie potentiële podiumkandidaten: Roglic, Dumoulin en Kruijswijk, aangevuld met Gesink, Bennett, Van Aert, Kuss en Tony Martin. Die laatste is de enige die de dubbel Tour-Giro maakt. In de Giro zal hij deel uitmaken van de spurttrein rond Dylan Groenewegen.

bekijk ook

Wout van Aert krijgt een cadeau van zijn ploeg, maar is niet zo blij met de kleuren

Hebben Wout van Aert en Mathieu van der Poel elkaar gemist? We onderwierpen hen vlak voor De container cup aan een kort kruisverhoor

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent