Stadsbestuur leent 35 miljoen euro aan drie van haar openbare ziekenhuizen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Brussel heeft donderdag beslist om een kasvoorschot van 35 miljoen euro te geven aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, het Brugmann-ziekenhuis en het Bordet Instituut. De ziekenhuizen trokken aan de alarmbel, nadat het beheer van de coronapandemie de kosten stevig deed oplopen en ze inkomsten uit andere ziekenhuisactiviteiten zagen wegvallen.

De omstandigheden zorgen ervoor dat deze openbare ziekenhuizen onder het beheer van de stad Brussel dringend nood hebben aan contant geld en daarom wordt er 35 miljoen euro geleend. Vijf miljoen euro gaat naar Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, 20 miljoen naar het Brugmann-ziekenhuis en 10 miljoen naar het Bordet Instituut.

“De stad Brussel heeft doorheen haar geschiedenis altijd deze ziekenhuizen ondersteund. Dankzij deze acties zorgt de stad ervoor dat haar medeburgers en alle patiënten steeds toegang hebben tot de beste zorg”, zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

De beslissing om 35 miljoen euro aan kasvoorschotten vrij te maken, is ook ingegeven door het feit dat de stad Brussel momenteel een lagere financieringskost dan de ziekenhuizen heeft.

Door Belga