Burgemeester van Seoel dood teruggevonden na grote zoekactie

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Donderdag werd Park Won-soon, burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, als vermist opgegeven door zijn dochter. Met speurhonden en drones werd er urenlang naar de man gezocht. Hij werd uiteindelijk dood teruggevonden.

Het lichaam van de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, Park Won-soon, is gevonden. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap donderdag. Eerder op de dag was de man door zijn dochter als vermist opgegeven. Volgens de politie werd het lichaam in een noordelijk deel van de stad gevonden.

De dochter meldde dat hij het huis verlaten had en dat hij een soort testament had achtergelaten. Hij had ook zijn gsm uitgezet. Het laatste signaal werd opgepikt in de buurt van een tempel in het noordoostelijke deel van de stad. Het stadsbestuur had eerder verklaard dat de burgemeester alle afspraken voor de dag had afgezegd.

De man zou verdwenen zijn de dag nadat een van zijn secretaresses de politie op de hoogte had gebracht van seksueel misbruik door Park sinds 2017. Dat melden lokale media die de informatie toeschrijven aan anonieme politiebronnen.

De 64-jarige Park werd in 2011 als onafhankelijke kandidaat voor het eerst tot burgervader gekozen. Later sloot hij zich aan bij de sociaalliberale partij van president Moon Jae-in. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Burgemeester van Seoel dood teruggevonden na grote zoekactie
Foto: AP
Door jvh, sgg
AANGERADEN