Zesdejaars Onthaal en Public Relations schenken hun geldprijs weg aan de vzw Shelter

Foto: *

Aalst -

Hun stage werd afgelast, die leuke buitenlandse reis ging niet door en ook hun klasfuif konden ze niet organiseren. Ook voor de ondertussen afgestudeerde zesdejaars was de impact van deze coronacrisis groot. Desondanks alle tegenslag beslisten ze om hun geldprijs van 250 euro van de Vrienden van het GO! te schenken aan de vzw Shelter.

De leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst wilden als eindwerk een benefiet organiseren ten voordele van de vzw Shelter. Zij startten in oktober 2019 reeds met de voorbereidingen hiervan. Dit initiatief ontging ook de ‘Vrienden van het GO! regio Dender’ niet en de leerlingen ontvingen een geldprijs van 250 euro.

Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en moesten de leerlingen alles afblazen. Om hun intentie nog krachtiger te maken, beslisten de leerlingen unaniem de geldprijs weg te schenken aan de vzw Shelter.

‘De vrienden van het GO! regio Dender’ reikten zondag 8 maart 2020, net voor de lockdown, in zaal Gillade van het Lyceum te Aalst de prijzen uit aan verdienstelijke leerlingen en scholen. Dat gebeurde in het bijzijn van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. De leerlingen van 6 Onthaal en Public Relations van GO! Handelsschool Aalst ontvingen die zondag een geldprijs van 250 euro voor hun benefiet dat ze wilden organiseren ten voordele van de vzw Shelter.

De vzw Shelter is een vereniging uit Aalst die tijdelijk onderdak biedt aan jongeren, die op hun eigen benen moeten staan en begeleiding nodig hebben. Het benefiet zou een leuke minikermis worden tijdens de infonocturne van de school op 26 april 2020 waar zowel jong als oud kon aan deelnemen. Maar helaas werd ook het benefiet afgelast. Omdat ze hierdoor geen geld konden inzamelen voor de vzw Shelter, kwamen ze op het idee om hun geldprijs van ‘De Vrienden van het GO!’ te schenken aan de organisatie.

Door Véronique Van Geit
AANGERADEN
Meest recent