Jeroom gaat ‘Junior bake off’ presenteren

Foto: Yorick Jansens

Eind vorig jaar won hij de kerstspecial van ‘Bake off Vlaanderen’. Nu mag cartoonist en humorist Jeroom (43) toekijken op het bakproces van anderen als presentator van ‘Junior bake off Vlaanderen’. Daarin nemen kinderen tussen 9 en 15 jaar het tegen elkaar op.

Zijn titel als meesterbakker tijdens de kerstspecial van Bake off Vlaanderen was toch wel verrassend te noemen. En er kwam al eens wat valsspelen aan te pas. Zo gapte hij de verse confituur weg bij Cath Luyten om te gebruiken bij zijn kerstbuche. Nu moet hij er als presentator op toezien dat de kinderen die meedoen aan Junior bake off de boel niet bedotten.

Eind vorig jaar heeft Vier al aangekondigd dat er een eerste seizoen van een kinderversie van het bakprogramma zou komen. De minimumleeftijd voor de ‘grotemensenversie’ is zestien jaar. Toch kreeg de zender veel reacties van jonge talentjes met een bakpassie. Kinderen tussen negen en vijftien jaar konden zich inschrijven. Die spin-off loopt ook al in het buitenland, en doet het daar goed. De reeks zal eerst te zien zijn bij Telenet voor alle Telenet TV-klanten. Later komt het programma ook op Vier.

Nog gepland dit jaar: een vierde seizoen van het ‘gewone’ Bake off. Presentator Wim Opbrouck neemt daar de honneurs waar als presentator. Hij doet dat wel op een nieuwe locatie. De baktent verkast naar Oostende.

Jeroom gaat ‘Junior bake off’ presenteren
Wim Opbrouck, Jeroom en de Oostendse burgemeester Bart Tommelein Foto: eadp
Jeroom gaat ‘Junior bake off’ presenteren
Wim Opbrouck, Jeroom en de Oostendse burgemeester Bart Tommelein Foto: eadp
Door eadp