Netflix krijgt speciale manager voor Benelux-producties

Bron © BELGA

Foto: ss

Netflix krijgt een speciale manager die zich gaat richten op het aankopen en coproduceren van unieke content voor de Benelux. Janey van Ierland, in Nederland al bekend als manager van actrices als Carice van Houten en Halina Reijn, gaat deze positie vanaf augustus bekleden. Met de aanstelling wil Netflix verder vorm geven aan het voornemen om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische content te gaan maken.

Van Ierland gaat werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam. De streamingdienst kondigde recent een flink aantal nieuwe Nederlandse en Belgische producties aan, zoals het tweede seizoen van “Undercover”, de nieuwe serie “Dirty Lines”, over de Nederlandse sekslijnen in de jaren tachtig en “Grond” van regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah. Regisseur Shady El-Hamus (“De Libi”) werkt aan de eerste, nog titelloze Nederlandse Netflix-film.

LEES OOK. Disney+ binnenkort in België: welke streamingdienst is écht de moeite en voor welke prijs?

Janey van Ierland (1977) studeerde film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte in verschillende takken van de Nederlandse entertainmentindustrie, zoals marketing, distributie en productie. Van Ierland richtte in 2008 haar eigen agentschap Nummer 19 op. Hiermee vertegenwoordigde zij zowel in Nederland als het buitenland acteurs en regisseurs als Van Houten en Reijn. Het Financieele Dagblad omschreef haar in april vorig jaar in een portret als “chef van de sterren”.

AANGERADEN