Gevangenis Leuven Centraal in medische isolatie na besmetting personeelslid

Bron © BELGA

Foto: Geert Van de Velde

Leuven -

De gevangenis van Leuven Centraal gaat vanaf donderdagavond in medische isolatie. Zowat alle gemeenschappelijke activiteiten worden tijdelijk afgeschaft, met uitzondering van de wandeling, en bezoek is enkel nog mogelijk onder strenge voorzorgsmaatregelen. Die beslissing is er gekomen nadat een personeelslid besmet was geraakt met het coronavirus, meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.

“Een personeelslid heeft inderdaad positief getest op het Covid-19”, zegt de woordvoerster. “De hele inrichting gaat nu in medische isolatie. Dat houdt in dat alle gemeenschappelijke activiteiten tijdelijk worden afgeschaft, met uitzondering van de wandeling, die gecompartimenteerd zal gebeuren. Het bezoek zal volgens verstrengde voorzorgsmaatregelen gebeuren, met een tussenscherm en mondmaskers.”

De gedetineerden zullen bij het verlaten van hun cel ook steeds een mondmasker correct moeten dragen en zich schikken naar de hygiënische voorschriften. De centrale medische dienst gaat vrijdagvoormiddag ter plaatse om de teststrategie te bepalen, aldus nog de woordvoerster.

AANGERADEN