Drie Franstalige mannen klaar om nieuwe CEO Infrabel te worden

Bron © BELGA

Benoît Gilson, Michaël Vanloubbeeck en Laurent Jossart. Foto: Photonews, Belgaimage

Drie Franstaligen staan klaar om de nieuwe CEO van de spoornetbeheerder Infrabel te worden. Het gaat om Benoît Gilson en Michaël Vanloubbeeck, twee ronkende namen uit de spoorwereld, en het buitenbeentje Laurent Jossart. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

De ruim 10.000 werknemers van Infrabel krijgen eind deze maand een nieuwe baas. Ann Billiau, die de opgestapte CEO Luc Lallemand al enkele maanden ad interim verving, kondigde onlangs aan dat ze er ten laatste op 31 juli mee ophoudt. Voor die datum moet de federale regering een nieuwe nummer een aanduiden.

De headhunter Odgers Berndtson bezorgde de federale regering drie namen van kandidaten voor de job van CEO, die volgens de wettelijke taalevenwichten Franstalig moet zijn.

Volgens de krant twijfelt de federale regering wel of ze de huidige interim-baas definitief wil vervangen. Onder anderen premier Sophie Wilmès (MR) vreest met de benoeming de doos van Pandora te openen en een hele benoemingscarrousel bij andere overheidsinstellingen in gang te zetten.

AANGERADEN
Meest recent