Fransman beschuldigd van seksueel misbruik van honderden straatkinderen in Indonesië: “Halfnaakt aangetroffen in hotelkamer met twee kinderen”

Bron © BELGA

Francois Camille Abello Foto: afp

De politie in de Indonesische hoofdstad Jakarata heeft vrijdag een Fransman gearresteerd die meer dan 300 minderjarigen seksueel misbruikt zou hebben. De 65-jarige Francois Camille Abello nodigde de kinderen in een hotel in Jakarta uit en betaalde hen tussen de 250.000 roepie (16,13 euro) en 1 miljoen roepie (65 euro) om seks met hem te hebben terwijl ze gefilmd werden, zei de politiechef van Jakarta, Nana Sujana.

Hij mishandelde de minderjarigen als ze seks met hem weigerden, aldus Nana. De politiechef voegde eraan toe dat veel van hen straatkinderen waren die gelokt werden met de belofte dat ze werk zouden krijgen als model.

De verdachte, die donderdag werd opgepakt, riskeert de doodstraf als hij krachtens de wet op de kinderbescherming schuldig bevonden wordt aan de verkrachting van verscheidene minderjarigen.

“Toen speurders zijn hotelkamer binnenvielen, werd hij er halfnaakt met twee kinderen aangetroffen”, zei Nana. Ook vonden ze in de kamer een laptop met video-opnames van zijn seksuele daden met 305 minderjarigen.

Door jvh
AANGERADEN