Dierenartsencentrum en wokrestaurant onderweg naar vroegere AD Delhaize

Foto: ghl

Lochristi -

De plannen voor de invulling van de leegstaande AD Delhaize in Dorp-Oost krijgen vorm: eigenaar Dany Van Assche tekende een contract met Wok Dynasty en Wellopets. Voor beide zaken lopen er momenteel vergunningsaanvragen.

De nieuwe AD Delhaize in Lochristi blies enkele weken geleden zijn eerste verjaardagskaarsje uit. Het leegstaande aanpalende pand werd de voorbije maanden al grondig gerenoveerd en ook de parking kreeg al een opfrisbeurt. Ook rond de invulling ervan beweegt er nu een en ander. Dany van Assche bevestigt ons dat er een aanvraag is voor een dierenartsencentrum Wellopets dat nu al bestaat in Merelbeke. Het biedt een totaalservice voor huisdieren, van medische verzorging door dierenartsen over gedragstherapie tot trimsalons. Als de vergunning wordt toegekend, zou het centrum in het najaar in Lochristi openen.

Dierenartsencentrum en wokrestaurant onderweg naar vroegere AD Delhaize
De omgeving werd al fraai opgeknapt Foto: ghl

Ook met Wok Dynasty werd er een overeenkomst getekend. “Voor het wokrestaurant, dat al zes locaties telt, waaronder Sint-Martens-Latem, is ook een aanvraag ingediend. Maar ook hier nog geen 100% zekerheid”, aldus de eigenaar van de gebouwen die wel bevestigt dat er zeker twee zaken in de gerenoveerde ruimte komen.

Eerder beloofde Dany aan de gemeente Lochristi om de voormalige winkel niet in te vullen met echte retailzaken, om bijkomende drukte en verkeersoverlast te beperken. “Van de tussentijd heb ik gebruik gemaakt om de voorkant van het gebouw en de parking een volledige opknapbeurt te geven”, klinkt het. “ik wil er het mooiste winkelcomplex van Lochristi van maken. Modern, aantrekkelijk en netjes voor alle inwoners uit de regio. Het leunt dan tegelijk ook aan bij het moderne concept van onze nieuwe AD Delhaize.”

Dierenartsencentrum en wokrestaurant onderweg naar vroegere AD Delhaize
Niet meer herkenbaar: de vroegere AD Delhaize Foto: ghl
Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent