Evenepoel wil meteen knallen in augustus met Lombardije en twee kampioenschappen: “Beetje gek als ik nu zeg dat ik voor top vijf ga”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel bereidt zich in het Italiaanse Val di Fassa momenteel voor op de herstart van het wielerseizoen. De 20-jarige renner van Deceuninck - Quick-Step staat te popelen om te knallen. “De warmte in Lombardije schrikt me niet af”, aldus Evenepoel.

Het worden, net als voor zowat het hele peloton, een drukke paar maanden voor Evenepoel. Binnen minder dan drie weken doet hij mee aan de Ronde van Burgos. Een paar dagen later rijdt hij de Ronde van Polen, waar hij naar eigen zeggen voor een ritzege of het algemene klassement gaat als hij zich goed voelt. En op 15 augustus rijdt hij zijn eerste monument: de Ronde van Lombardije.

“Ik ga proberen om dan in piekconditie te zijn”, aldus de Europese kampioen tijdrijden. “Het is een mooie en prestigieuze wedstrijd. We hebben het er al over gehad in de ploeg. We gaan met een sterk team naar daar want het wordt lastig. Als ik het moet vergelijken met een wedstrijd die ik al eens reed, dan is het de Classica San Sebastian. Maar ik verwacht dat Lombardije nog zwaarder wordt. Het weer wordt cruciaal dit jaar, het kan makkelijk meer dan 30 graden worden. Maar dat schrikt me niet af, ik kan die hitte wel aan. Maar het is een monument voor iets hé. De combinatie van de warmte, vochtverlies, technische afdalingen en een zwaar parcours maken het enorm zwaar.”

Evenepoel wil meteen knallen in augustus met Lombardije en twee kampioenschappen: “Beetje gek als ik nu zeg dat ik voor top vijf ga”
Foto: Photo News

Na Lombardije staat het Belgisch kampioenschap tijdrijden op het programma, gevolgd door het EK waar hij zijn titel tegen de klok verdedigt. “Als Europees kampioen en vicewereldkampioen kan ik niet anders dan voor de Belgische titel gaan”, klinkt het. “Het zou een beetje gek zijn als ik nu zeg dat ik voor de top vijf ga, ondanks de wereldtoppers die deelnemen. Er doen er zeker vijf mee dus vijfde op enkele seconden van de winnaar eindigen, is een realistisch scenario. Daarom dat ik in mezelf moet geloven, mezelf focussen en zo hard mogelijk rijden die dag. Al wordt het BK wel mijn eerst tijdrit sinds de coronapauze. De enige manier om hierop te trainen, is het simuleren. Maar dit geldt voor de meeste renners, dus ik heb niet meteen een nadeel. Daarna wil ik het EK opnieuw winnen.”

Eind augustus volgen voor Evenepoel de Druivenkoers Overijse en Brussels Cycling Classic, in zijn thuisregio. Daarna gaat alle focus richting de Giro, die start op 3 oktober.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN