Kat gedumpt in zak van Aldi: “Ze was zwaar mishandeld”

Jerry werd dood teruggevonden in een zak op de Rooigemlaan. Foto: IF

Gent -

In Gent werd dinsdag een zwaar mishandelde kat gevonden in een zak van de Aldi. De zak was gedumpt aan het kruispunt van de Rooigemlaan en de Appelstraat. “Het is onmenselijk, wie is tot zoiets in staat”, zegt baasje Jeanine geëmotioneerd.

“Jerry was sinds maandagavond vermist”, zegt Jeanine Baele. Zij en haar man Karel Ollevier wonen aan de Rooigemlaan en dragen al jarenlang zorg voor zwerfkatjes, waaronder Jerry. Hij woonde intussen al een klein jaar bij hen. “Het was zo’n lieve poes”, zegt Jeanine. Maandagavond verdween hun kat, er werd een bericht op sociale media verspreid. Dinsdag kregen ze een vreselijk telefoontje. Er was een dood katje gevonden in een zak. “Het leek Jerry te zijn, en was zwaar mishandeld.”

Vieze smurrie

Een jongetje vond dinsdag de kat in een zak van de Aldi, die gedumpt was tussen de fietsenrekken, op de hoek van de Appelstraat. Hij bracht het onmiddellijk naar een dierenarts, maar er kon niks meer gedaan worden voor het beestje. De kat overleed aan zijn verwondingen. Volgens de dierenarts was het katje volledig gedrenkt in een vieze smurrie, een soort olie. Aangezien zowel Jerry als het gevonden katje geen chip hebben, moest de vaststelling op uiterlijke kenmerken gebeuren maar er bestaat geen twijfel dat het Jerry is. “Ze hebben dezelfde knip in het oor”, klinkt het. De wijkagente is al langs geweest bij Jeanine en Karel. Het onderzoek naar de dader loopt.

“Het is onbegrijpelijk dat iemand tot zoiets in staat is”, zegt Jeanine. “En het moet niet ver van ons gebeurd zijn.” Het bericht op Facebook werd intussen al veelvuldig gedeeld. En er kwam ook reacties binnen over andere mishandelde katjes. “We kunnen enkel hopen dat de politie de dader vindt.”

Door Jeffrey Dujardin en Olivier Scheir
AANGERADEN
Meest recent