Louis Vuitton toont niet langer mannenmode in Parijs

Virgil Abloh

Louis Vuitton schrapt de modeshow met mannenmode in Parijs. Het Franse luxemerk rukt zich ook volledig los van de modeseizoenen. De toekomstige collecties voor heren worden gepresenteerd tijdens reizen naar verschillende locaties ter wereld. Dat meldt modesite Women’s Wear Daily (WWD)

De eerstvolgende show van de mannenmode speelt zich op 6 augustus virtueel af in Shangai. Het wordt een defilé met de collectie, maar in de vorm van een korte film, gevolgd door een presentatie van de kleding op geanimeerde personages. De show reist dan door naar andere locaties. Op een later moment deze zomer is Tokio aan de beurt. De andere plaatsen waar de collectie te zien zal zijn, zijn nog niet bekend.

Creatief directeur van de Vuitton-mannenmodelijn, Virgil Abloh, liet weten dat de modeshow niet aan een select publiek zal worden getoond, maar meteen aan het grote publiek. De komende shows zullen ook worden gestreamd. Nog bijzonder: er zal nergens aangeduid worden voor welk seizoen de kleding geschikt is. De lijn krijgt de titel ‘Message in a Bottle’ mee en bestaat uit 30 looks gemaakt van nieuw materiaal, 25 looks gemaakt van gerecyclede materialen en 25 looks uit de vorige collectie.

Op vrijdag 10 juli werd de kortfilm onthuld. Daarin worden verhuizers die Louis Vuitton-zeecontainers inpakken in het Maison de Famille in Asnières nabij Parijs gevolgd tijdens het vertrek uit de Franse hoofdstad.

Door vwh
Meest recent