Schanslaan pas open tegen 1 september

Nog even wachten op de heropening van de Schanslaan. Foto: Filip Spoelders

Borsbeek -

Net voor de start van het bouwverlof werd in de Schanslaan in Borsbeek werk gemaakt van het betonnen plateau op het kruispunt met de Akkerdonckstraat. Dit plateau moet nu eerst 28 dagen uitharden.

De Schanslaan is door een volledige heraanleg afgesloten sinds juni 2019. Maar de heropening nadert. De straat beschikt ondertussen over een nieuw wegdek, twee brede fietspaden, voetpaden en een parkeerstrook.

In het midden van de straat is het kruispunt met de Akkerdonckstraat echter nog hermetisch afgesloten. “Het plateau is net gegoten met beton en moet 28 dagen uitharden. We laten dus geen doorgaand verkeer door tijdens het bouwverlof. De bewoners kunnen wel tot aan hun opritten en voordeur rijden. Dit hebben we zo altijd gecommuniceerd”, geeft schepen van Openbare Werken Walter Kiebooms (N-VA) aan.

Op 4 augustus zal het kruispunt verder worden afgewerkt. Ook de belijning wordt dan aangebracht. “Een definitieve datum voor de heropening ga ik nog niet geven maar het is wel de bedoeling dat de werken volledig zijn afgerond tegen de terugkeer naar school.”

In augustus wordt eveneens begonnen met de aanleg van een bufferbekken en vlonderpad tussen de Schanslaan en het geboortebos dat in het late najaar klaar moet zijn.

Door fisp
AANGERADEN