Abonnee worden? Kies je leesformule

Antwerpse advocaten na ontdekking martelkamer: “Meer en grotere ladingen coke én meer ripdeals betekenen meer wreedheid”

Antwerpse advocaten na ontdekking martelkamer: “Meer en grotere ladingen coke  én meer ripdeals betekenen meer wreedheid”

De beruchte folterkamer, ontdekt net over de Belgisch-Nederlandse grens.

Zwijndrecht -

De ontdekking van een heuse onderwereldgevangenis net over de grens, inclusief “professioneel” gebouwde folterkamer, zorgt ook in het Antwerpse criminele milieu voor beroering. “Als het in Nederland regent, hangt het in Antwerpen in de wolken”, zeggen advocaten met heel wat drugsgerelateerd cliënteel. Krijgen we naast granaataanslagen, rondslingerende dodenlijsten, achtervolgingen op de Antwerpse Ring en ripdeals in de haven nog meer gruwel? “Feit is dat het ook hier almaar meer escaleert. En wreedheid zit nu eenmaal ingebakken in onze menselijke natuur.”

“Wie zo’n martelkamer kan bouwen, heeft als drugsbende veel macht. En veel geld.” Ook advocaat Sahil Malik trok grote ogen toen hij deze week de video zag die de Nederlandse politie verspreidde. Een geluidsdichte ...

AANGERADEN