Joanna Van Dijck : eerste 100-jarige in Aalm. Cuypers sedert coronacrisis

Joanna Van Dijck met haar zus Rosa, schoonzus Godelieve en broer Walter. Foto: Erik Vandewalle

Stabroek -

Joanna Van Dijck vierde vrijdag in woonzorgcentrum Aalm. Cuypers haar 100ste verjaardag. Dat werd coronagewijs gevierd. Omdat een andere bewoonster positief testte op Covid-19 was bezoek niet meer toegelaten. Maandag 13 juli mag dat echter terug.

Joanna Van Dijck was erg onder de indruk toen ze als eeuwelinge werd onthaald door familie. De fanfare bracht haar een serenade wat Joanna ontroerde. “Ik woon hier pas sedert vorig jaar. Alleen blijven wonen in mijn appartement werd te moeilijk en daarom zochten we een wzc. Omdat mijn zoon Walter en schoondochter Godelieve in Stabroek wonen, was de keuze vlug gemaakt”, legt de kersverse eeuwelinge uit.

Eerder deze week werd het wzc geconfronteerd met een eerste geval van coronabesmetting. De voorbije maanden slaagde het personeel erin om het virus buiten te houden. Na de versoepeling mochten bewoners opnieuw ziekenhuizen consulteren. Na een ziekenhuisbezoek testte een bewoonster positief. De directie nam onmiddellijk de nodige maatregelen. De besmette bewoonster bleef in haar kamer en het personeel nam extra veiligheidsmaatregelen. Bezoek werd verboden. In overleg met directie, personeel en de coördinerende arts van het woonzorgcentrum werd beslist om vanaf maandag 13 juli bezoek opnieuw toe te laten.

Door evdw
AANGERADEN
Meest recent