Zinédine Zidane, Real Madrid en Spaanse pers alweer lyrisch over “menselijke muur” Thibaut Courtois: “Hij is fenomenaal”

Foto: EFE

Real Madrid lijkt op weg naar de Spaanse titel. Los Blancos wonnen vrijdag met 2-0 van Alaves en telt vier punten meer dan Barcelona, met nog slechts drie speeldagen voor de boeg. Thibaut Courtois onderscheidde zich opnieuw en hield al voor de vijfde keer op rij de nul. En dat was de Spaanse pers en coach Zinédine Zidane uiteraard niet ontgaan.

LEES OOK. Prima avond voor Rode Duivels van Real Madrid: vijfde clean sheet op rij voor Courtois, rentree van Hazard én stap dichter bij titel

Courtois kreeg dit seizoen nog maar achttien doelpunten tegen, waarvan slechts twee in zijn laatste acht wedstrijden. Goed voor een evenaring van een clubrecord uit 1998.

En deze indrukwekkende statistiek:

Het leverde de Rode Duivel zelfs verschillende tweets op van La Liga zelf, waaronder eentje waarbij hij een “menselijke muur” wordt genoemd.

Real Madrid zelf noemde Courtois de “Belgische Muur”:

“Fenomenaal”

En dus kon Zinédine Zidane na afloop niet achterblijven met zijn lof voor Courtois. “Hij heeft een enorme impact op de titelrace”, aldus de Fransman. “Hij is onze doelman en wat hij elke wedstrijd doet, is fenomenaal. Iedereen moet mee verdedigen, maar vandaag was Courtois belangrijk met enkele reddingen. We moeten zo blijven voortdoen.”

Bij Marca werd Courtois verkozen tot beste speler van de wedstrijd. “Hij is al het hele seizoen enorm betrouwbaar. Hij pakte uit met een geweldige save op een bal van Joselu op het uur”, klinkt het. Bij AS kreeg hij dan weer een 8 op 10, het meeste naast verdediger Raphael Varane. “Hij had niet heel veel te doen, maar wat hij moest doen deed hij goed. Hij stopte een krulbal van Burke en nog eens van Joselu. Hij is in excellente vorm op dit moment.”

AS-journalist Mariano Sanchez voegde daar nog aan toe: “Courtois is zonder twijfel de beste doelman in La Liga dit seizoen.”

Door Vincent Van Genechten