STVV-speler test positief, maar oefenwedstrijd tegen Anderlecht gaat zaterdag toch door: “De Pro League laat dat toe”

Themabeeld. Foto: BELGA

De spelers van STVV werden donderdag opnieuw onderworpen aan een coronatest. Jongeling Rein Van Helden, die meetraint met de A-kern tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, testte daarbij positief. Desondanks gaat de oefenwedstrijd tegen Anderlecht vanmiddag gewoon door.

Het is voor de Limburgers de tweede oefenwedstrijd van de zomer. Afgelopen woensdag won STVV met 1-2 op het veld van ASV Geel. Zaterdagmiddag (12u00) wordt er achter gesloten deuren tegen Anderlecht gespeeld. Daarna volgen nog oefenpotten tegen Beerschot (18 juli), Westerlo (22 juli), Zulte Waregem (25 juli) en Eupen (31 juli).

“Donderdag hebben onze spelers opnieuw een coronatest ondergaan”, aldus STVV-clubdokter Peter Bollars. “Uiteindelijk blijkt Rein Van Helden positief getest te hebben, hoewel hij geen symptomen vertoonde. Hij was ontgoocheld en totaal verrast toen ik hem meldde dat hij uit de groep gehaald wordt en in quarantaine moet gaan. Volgende week wordt hij opnieuw getest.”

De vriendschappelijke match tegen Anderlecht gaat in samenspraak met paars-wit gewoon door. “De Pro League laat toe dat clubs onderling mogen beslissen of een oefenmatch al dan niet doorgaat”, aldus Bollars. “Het doel van het protocol van de Pro League is om snel te anticiperen bij een positief geval, en dat hebben we zeker gedaan. Dit zullen we de komende weken nog vaker meemaken, het is inherent aan het coronaverhaal.”

Meteen na de oefengalop tegen RSCA worden alle spelers van Sint-Truiden opnieuw getest.

Bij Anderlecht zal Adrien Trebel normaal gezien nog eens speelminuten krijgen, zij het als linksachter. De Fransman geeft Trebel sinds 15 december - een half uurtje tegen Standard - geen wedstrijd meer gespeeld. Een knieoperatie en zijn status van overbodige speler hielden hem 7 maanden aan de kant.

Door thst, vtvn
AANGERADEN