David Goffin zit met grote twijfels over US Open: “Ik weet niet of het wijs is om nu naar de VS te reizen, het virus zit ook in het tennis”

Bron © Sky Sports

Foto: Photo News

Doet David Goffin vanaf 31 augustus mee aan de US Open? De Belgische wereldtopper is daar nog niet zo zeker van, zo blijkt uit een interview met Sky Sports.

Het Amerikaanse grandslamtoernooi staat gepland tussen 31 augustus en 13 september. Nu het coronavirus weer harder toeslaat in de VS, rijzen er echter twijfels. Onlangs schrapte USA Tennis nog vijf kleinere toernooien die in de tweede zomermaand gepland stonden, waarna dus de US Open zonder publiek op het programma staat.

De grote vraag is nu: wat met de US Open? Patrick Mouratoglou, de coach van Serena Williams, liet zich onlangs al sceptisch uit over het doorgaan van het Amerikaanse grandslamtoernooi. Ook Rafael Nadal is nog niet zeker of hij deelneemt en Simona Halep zit met grote twijfels. Net als Goffin.

“Ik zou graag naar de VS afreizen en het in mijn programma inpassen, maar ik weet niet of ik ga deelnemen aan de US Open”, vertelde de nummer tien van de wereld aan Sky Sports. “De besmettingen nemen opnieuw toe, dus ik weet niet of het wijs is om naar daar te gaan. We zullen het proberen. We gaan trainen op hardcourt ter voorbereiding op de Cincinnati Masters en US Open.”

David Goffin zit met grote twijfels over US Open: “Ik weet niet of het wijs is om nu naar de VS te reizen, het virus zit ook in het tennis”
Foto: Photo News

Goffin beseft dat de omstandigheden tegen eind augustus kunnen veranderen, maar wil zijn deelname nog niet toezeggen.

“De omstandigheden zullen zwaar zijn. Met één of maximaal twee mensen uit je entourage. Ik twijfel dus nog steeds. Het virus zit ook in de tenniswereld want de voorbije weken testten verschillende spelers positief. We weten ook niet wat er zal gebeuren als iemand positief test tijdens het toernooi. Wordt het dan afgelast?”, vroeg hij zich af.

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent