Premier Wilmès en minister-president Jambon wonen verrassingsconcert Will Tura bij

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis, op de Grote Markt, hebben premier Sophie Wilmès (MR), Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een verrassingsconcert van Will Tura bijgewoond. De keizer van het Vlaamse lied mocht met zijn hit “Hoop doet leven” symbolisch de Vlaamse feestdag op gang trekken.

De Vlaamse feestdag is normaal gezien een hoogdag in Brussel, die duizenden Vlamingen en nieuwsgierigen naar de hoofdstad lokt, maar in coronatijden ziet deze editie er helemaal anders uit. Voor deze corona-editie van de Vlaamse feestdag deed Will Tura zijn bekende nummer “Hoop doet leven” weerklinken op de Grote Markt. Wilmès, Jambon, Dalle en Close keken toe hoe de toevallige voorbijgangers mee luisterden.

LEES OOK. Het opvallende formatievoorstel van Jan Jambon: twéé ministers per portefeuille

“Op deze symbolische dag willen we als Vlaamse regering de sterke banden tussen Brussel en Vlaanderen extra in de verf zetten”, zegt Dalle. “Met het verrassingsoptreden van Tura willen we ook alle Vlamingen en Brusselaars bedanken voor hun veerkracht tijdens deze coronacrisis. Die is nog niet gedaan en dus moeten we de hoop blijven koesteren.”

De Vlaamse feestdag zal in Brussel zaterdag toch nog beperkt gevierd worden. Onder leiding van het Brussels Philharmonic zijn er nog de hele dag verrassingsoptredens in de hoofdstad en naar goede gewoonte zijn er ook gegidste wandelingen en kinderactiviteiten. De Bene Bene 100 van Radio 2 wordt bovendien live uitgezonden vanuit het stadhuis, en Tourist LeMC mag zaterdagavond in de Ancienne Belgique afsluiten met een intiem concert voor 200 zorgverleners.

AANGERADEN