Zware files op Franse snelwegen naar het zuiden

Foto: AFP

Wie met de wagen naar het zuiden van Frankrijk wil vertrekken, maakt zich best op voor heel wat files. Rond de middag was er sprake van om en bij de 1.000 km file. Voor 'le depart' dit weekend geldt ‘code rood’, aldus Franse verkeerscentrum Bison Futé. Voor wie naar huis komt: code oranje.

Wie naar la douce France wil, zal geduld moeten hebben want er staan lange files naar het zuiden. Rond de middag was er volgens de Nederlandse Toeristenbond ANWB sprake van 955 km file.

Om en rond Île-de-France (de regio rond Parijs) valt het zaterdag rond 16 uur vrij goed mee, maar iets zuidelijker is het doffe ellende. Vooral op de A7 is het momenteel lang aanschuiven. Door een dodelijk ongeval in Orange verlies je vanuit Lyon komt nog steeds vier (!) uur.

De Fransen hebben een verlengd weekend in het vooruitzicht of vertrekken zelf op vakantie. In ons land is het bouwverlof gestart en in het zuiden van Nederland is de schoolvakantie gestart. Schijnbaar willen veel van die mensen naar het zuiden, met alle gevolgen van dien.

Door adm
AANGERADEN
Meest recent