Zware schade aan voorgevel na zoveelste botsing op kruispunt: “Met stoel en al vloog ik anderhalve meter achteruit”

De wagen kwam na de botsing tot stilstand tegen de gevel van de woning, die heel wat schade opliep. Foto: IF

Kortrijk / Heule -

Op het kruispunt van de Peperstraat, de Goethalslaan en de Albrecht Rodenbachlaan knalde een wagen zaterdagnamiddag tegen de gevel van de woning van Dirk Berteyn. Dat gebeurde na een botsing op het kruispunt, dat door de jaren heen een kwalijke reputatie opbouwde. De auto sloeg een groot gat in de huisgevel, met aanzienlijke schade tot gevolg.

Het ongeval gebeurde even na 14 uur toen een automobiliste uit de Peperstraat kwam gereden en het kruispunt wilde oversteken maar daarbij het stopbord negeerde. Haar wagen botste daardoor tegen een aankomende wagen die vanuit de Albrecht Rodenbachlaan richting Goethalslaan reed.

Door de klap week de aangereden wagen uit naar links. Daar maaide hij eerst nog een verkeerspaaltje op de hoek van het kruispunt omver om uiteindelijk tot stilstand te komen in de voortuin en tegen de gevel van de woning van Dirk Bertyen. De wagen van de bestuurster die uit de Peperstraat kwam gereden, werd ook weggeslingerd en kwam voor de woning tot stilstand.

De jongeman die met de wagen van zijn ouders tegen de gevel knalde, kwam er met de schrik vanaf. De andere bestuurster raakte gewond aan de handen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Kleindochter van 4 jaar

Bewoner Dirk Berteyn was op het ogenblik van het ongeval aan het werk in zijn kantoor, dat zich aan de voorkant van de woning bevindt. “Plots hoorde ik een luide knal en voor ik het goed en wel besefte, lagen de brokstukken overal in het rond. Met stoel en al vloog ik anderhalve meter achteruit”, zo getuigt de man. “Net op de plaats waar de wagen in onze gevel terechtkwam, zit onze 4-jarige kleindochter vaak te spelen terwijl ik aan het werk ben. Gelukkig was dat vandaag niet het geval, ik mag er niet aan denken wat er dan zou gebeurd zijn”.

“Het is zeker niet het eerste ongeval dat zich voordoet op dit kruispunt. Ook op het kruispunt iets verderop in de Albrecht Rodenbachlaan gebeurden al heel wat ongevallen en werd een muurtje al verschillende keren omver gemaaid”, zegt de man nog. “We hebben deze verkeersonveilige situatie al meermaals aangekaart, maar tot dusver veranderde er niets.”.

Meer snelweg dan woonbuurt

Door de invoering van verschillende zones in de buurt waar 30 km per uur van toepassing is, wordt de kaarsrechte Goethalslaan heel vaak als sluipweg gebruikt om snel van de ene naar de andere kant van Heule te rijden. “Ik stuurde al verschillende mails naar het stadsbestuur, maar ook die bleven tot op vandaag zonder gevolg”, zo getuigt een buurvrouw.

“Onze straat heeft soms meer weg van een snelweg, dan van een rustige woonbuurt. Er zal toch iets moeten gebeuren. Misschien zijn snelheidsremmers of extra signalisatie een deel van de oplossing?”

Door ndz
AANGERADEN