Marouane Fellaini voetbalt opnieuw én scoort meteen voor zijn Chinese club

Foto: AFP

Marouane Fellaini speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd sinds hij in maart besmet raakte met het coronavirus. En het scoorde nog ook.

De start van het Chinese voetbalseizoen staat gepland voor 25 juli, vijf maanden later dan gebruikelijk. De clubs zijn verdeeld in twee groepen van acht. Elke groep heeft één hotel toegewezen gekregen en speelt in dezelfde stad achter gesloten deuren.

LEES OOK. Voetballers in China moeten het twee maanden zonder hun familie doen: “We moeten ze helpen”

In China zijn twee ex-Rode Duivels aan de slag, Mousa Dembélé (Guangzhou R&F) en Marouane Fellaini (Shandong Luneng). Die laatste bleek in maart besmet met het nieuwe coronavirus en moest daarom bij zijn terugkeer naar China in quarantaine.

Maar dit weekend mocht Fellaini weer uit z’n kot. Shandong Luneng speelde namelijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Shijiazhuang Everbright. De middenvelder en zijn club gingen met 4-1 onderuit, maar Fellaini scoorde wel het enige doelpunt voor Shandong. Daar bestaan spijtig genoeg geen beelden van want de wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren.

Tussendoor maakte Dalian Pro, het team van trainer Rafa Benitez (ex-Real Madrid en Napoli), een video om de supporters van de club te entertainen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN