Australische specialist Freddy Ovett wint vierde rit in virtuele Tour, NTT blijft leider

Freddy Ovett (Israel Start-Up Nation) heeft de vierde rit in de virtuele Ronde van Frankrijk gewonnen. De Australische specialist van Israel Cycling Academy won voor Nick Schultz en gele trui Michael Valgren (NTT) .

LEES OOK. Astana stopt met virtuele Tour... wegens slechte internetverbinding

Een groep van een dertigtal virtuele poppetjes kreeg in het slot nog een klimmetje te verwerken. Gele trui Michael Valgren, Daniel Turek, Freddy Ovett, Michael Gogl, Nick Schultz, Lawson Craddock en Simon Clarke maakten de dienst uit na de laatste beproeving van de dag.

In de laatste kilometer sprong de Tsjech Turek nog weg, maar Ovett haalde zijn concurrent nog terug en haalde de overwinning binnen voor Israel Cycling Academy. Schultz werd tweede in zijn spoor, Valgren werd derde en behield zijn gele trui. Ryan Mullen kreeg de prijs van meest strijdlustige renner.

NTT blijft met 263 punten leider, voor Rally (188) en Trek-Segafredo (162).

Bij de vrouwen won de Britse April Tacey (Drops), voor haar landgenote Anna Henderson (Sunweb) en de Amerikaanse Lauren Stephens (TIBCO-Silicon Valley Bank). TIBCO-Silicon Valley Bank (277 ptn) leidt, voor Drops (219) en Canyon-SRAM Racing (206).

.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN