Foto van bomvolle aankomstzone van wielerkoers veroorzaakt heisa: Cycling Vlaanderen verplicht mondmaskers

Dit beeld van een volgepropte aankomstzone veroorzaakte flink wat commotie. Foto: Facebook

Sint-Lievens-Houtem / Vlierzele -

Een foto van een bomvolle aankomstzone van de oefen-wielerwedstrijd vrijdagavond voor de kermis van Vlierzele veroorzaakt heel wat commotie op de sociale media. De vele supporters en kijkers droegen immers geen mondmasker. Bij Cycling Vlaanderen liet men de commotie niet zomaar passeren.

De politie schreef geen boetes uit, maar in overleg met de organisator werd wel geprobeerd te sensibiliseren. Zonder al te veel resultaat. “De verkeersveiligheid kreeg immers prioriteit”, zegt politiecommissaris Gunther Van Steenbergen. “Voor de toekomstige koersen wachten wij de beslissingen van de wielerbond en de richtlijnen van de bestuurlijke overheid af. We zullen hierin de burgemeesters, samen met de andere partners van de veiligheidscel, een gemotiveerd advies in geven vooraleer een vergunning wordt afgeleverd.”

Ook bij Cycling Vlaanderen liet men de commotie niet zomaar passeren. De organisatie nam ondertussen al de beslissing om mondmaskers te verplichten bij inschrijvingen, bevoorradingen, vertrekzones en aankomstzones. De renners zelf dienen uiteraard geen mondmasker te dragen.

“We willen ook in de volgende maanden nog koersen!”

“Vanaf vandaag verplichten we mondmaskers ter hoogte van inschrijving, start en aankomst!”, klinkt het. “En dit voor renners (uiteraard niet op de fiets), begeleiders, ouders en andere personen in de buurt. De gezondheid van onze renners boven alles! Samen tegen het coronavirus , omdat we ook in de volgende maanden nog willen koersen! We herinneren iedereen, ouders, begeleiders en toeschouwers, graag aan de geldende coronamaatregelen. Respecteer deze, zodat we kunnen blijven koersen!”

Door Pieter de Valkenaere
AANGERADEN