Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen”

Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen”

Omdat tafeltjes verder van elkaar moeten staan, heeft de horeca minder klanten en kunnen ze ook minder personeel tewerkstellen. Foto: David Van Hecke

De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.”

Steven Rosseel, SD Worx
Na de sluiting in maart viel de tewerkstelling fors terug met als absoluut dieptepunt april waar liefst 78 procent van het personeel tijdelijk werkloos was

SD Worx onderzocht de loongegevens van meer dan 20.000 personeelsleden van cafés en restaurants. “In normale tijden is er altijd een 85 procent van het personeel aan de slag”, zegt Rosseel. “Die andere ...

MEER OVER HET CORONAVIRUS