Kleinzoon van Elvis Presley op 27-jarige leeftijd overleden, moeder Lisa Marie “ontroostbaar en geschokt”

Bron © BELGA

Benjamin (rechts) met zijn zus Danielle. Foto: Photo News

Benjamin Keough, de kleinzoon van Elvis Presley, is overleden op 27-jarige leeftijd. Dat heeft de manager van zijn moeder, Lisa Marie Presley, gemeld. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden Keough gestorven is.

Benjamin was de zoon van Lisa Marie Presley en muzikant Danny Keough. Hij leek erg op zijn grootvader, die eveneens op jonge leeftijd overleed. Elvis was 42 toen hij in 1977 stierf. Keough zou volgens Amerikaanse media uit het leven gestapt zijn in Calabasas.

De manager van moeder Lisa Marie Presley stelt in een mededeling dat de moeder ontroostbaar is. “Haar hart is gebroken en ze is geschokt, maar ze probeert zich sterk te houden voor haar tweeling van 11 jaar en haar oudste dochter Riley. Ze aanbad die jongen, hij was de liefde van haar leven.”

Keough maakte zelf net als zijn grootvader muziek: in 2009 kreeg hij een contract van 5 miljoen dollar aangeboden om vijf albums op te nemen. Hij dook enkele keren op in films als acteur, maar verder is weinig over de jongeman geweten. Hij hield niet van de schijnwerpers en bleef daar zoveel mogelijk van weg.

Door gjs