Stad blaast Dokmarkt op Eilandje nieuw leven in

De Dokmarkt kende een moeilijke start, maar de stad hoopt er met enkele aanpassingen nu echt een wervelende belevingsmarkt van te maken. Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

De Dokmarkt op het Eilandje ontwaakt komende woensdag weer uit een lange winterslaap. De markt blijft op de vertrouwde locatie op de Napoleonkaai in de schaduw van het MAS, maar verschuift wel van vrijdag naar woensdag, van 11 uur tot 21 uur.

Op vrijdag 24 augustus 2018 werd het startschot gegeven voor de Dokmarkt, een wekelijkse voedings-, planten- en belevingsmarkt op het Eilandje, gedeeltelijk onder de geklasseerde hangars op de Napoleonkaai.

De stad had de ambitie om er een “wervelende belevingsmarkt” te creëren, maar het concept kende kinderziekten, waardoor er een half jaar na de opening van de dertig kramen nog welgeteld … nul overbleven.

Er kwam wel een heropflakkering in het voorjaar van 2019, maar op 1 november 2019 viel tijdelijk het doek. Het was de bedoeling om in de lente van 2020 de draad weer op te pikken, maar het coronavirus besliste er anders over. Nu is de Dokmarkt terug, zij het op woensdag en met uitgebreide openingsuren (van 11 tot 21 uur) en een aangepast concept.

“De Dokmarkt 2.0 moet een wervelende belevingsmarkt worden die zich specialiseert in kwalitatieve en verse voeding, maar ook uitpakt met bijkomende categorieën zoals bloemen, kleding en accessoires. En dat alles in een sfeervol en gezellig kader. De mogelijkheid tot aperitief en hapje blijft immers”, vertelt concessionaris Mich Van Aerde.

Door joro
AANGERADEN