Klopjacht naar ‘Rambo van het Zwarte Woud’ gaat tweede dag in

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Tientallen agenten en helikopters zijn maandag voor de tweede dag op rij ingezet voor een klopjacht op een voortvluchtige gewapende man in het Zwarte Woud. De man, getooid in camouflagekledij, pijl en boog, pistool en een mes, zou recht uit de film “Rambo” kunnen komen.

Zondag kreeg de lokale politie van Oppenau melding van een gewapende zonderlinge man. Vier agenten gingen ter plaatse een kijkje nemen en troffen er een 31-jarige man aan, gekleed zoals Sylvester Stallone in de Rambofilms, wat de Duitse media meteen inspireerde om hem de bijnaam ‘Rambo van het Zwarte Woud’ te geven. Hij zou de agenten ontwapend hebben en daarna het woud ingevlucht zijn.

Tientallen agenten, een team elitetroepen, een hondenpatrouille en een helikopter met thermische camera’s worden ingezet. De man zou geen vaste verblijfplaats hebben en al bekend zijn bij de politie, vooral vanwege verboden wapenbezit. “Blijf binnen en neem geen lifters mee”, waarschuwt de politie van Oppenau aan de lokale bevolking. Ze verspreidde een foto van de man.

AANGERADEN