Wout van Aert weet dat hem een zware taak wacht in de Tour: “Gelukkig heb ik Tony Martin, die voor twee telt”

Foto: Photo News

Het gaat Wout van Aert voor de wind. Volledig hersteld van zijn val in de Tour, stevige trainingstochten in Spanje en Frankrijk, en eind dit jaar vader van z’n eerste kind. De Kempenaar staat voor een superdrukke periode, met een loodzware Tour.

LEES OOK. Het gelukzalige gevoel van vader in spe Wout van Aert: “Toen ik wist dat Sarah zwanger was, won ik meteen een koers op de rollen” (+)

In de Strade Bianche deelt Van Aert het kopmanschap met Mike Teunissen en Amund Grondahl Jansen. De Tourselectie is volledig gebouwd rond drie potentiële podiumkandidaten: Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Aangevuld met Robert Gesink, George Bennett, Wout van Aert, Sepp Kuss en Tony Martin. Die laatste is de enige die de dubbel Tour-Giro maakt. In de Giro zal hij deel uitmaken van de spurttrein rond Dylan Groenewegen.

Programma Van Aert tot aan de Tour:

8 juli: drie weken hoogtestage in Tignes

1 augustus: Strade Bianche

8 augustus: Milaan-Sanremo

12-16 augustus: Dauphiné

tweede hoogtestage in Tignes tot de Tour

29 augustus: Tourstart

Wout van Aert weet dat hem een zware taak wacht in de Tour: “Gelukkig heb ik Tony Martin, die voor twee telt”
Foto: Photo News

“Gelukkig heb ik Tony Martin”

In die Tour wordt het dus vlammen voor Van Aert, die drie kopmannen aan zijn zijde krijgt.

“Ik ga elke dag druk bezig zijn”, zegt hij aan Cyclingnews. “We hebben een supersterk team, maar als je alle namen bekijkt… Dan gaat veel werk op het vlakke bij mij en Tony Martin terechtkomen. Twee renners daarvoor is niet veel. Gelukkig weet iedereen dat Tony voor twee telt, dus ik ben blij dat hij erbij zal zijn. Al hoop ik ook wel dat we veel werk gaan hebben. Dat zou namelijk betekenen dat we nog steeds meedoen voor het algemene klassement. Met drie kopmannen als de onze heb ik er vertrouwen in dat ik veel werk zal hebben in die drie weken in Frankrijk.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN