Koop ik beter een barbecue op kolen of op gas?

Hoe steek je het best een barbecue aan? Wat maak ik voor vegetariërs? Wat is de beste volgorde van het vlees? Wij laten de vragen van onze lezers beantwoorden door een expert. Vandaag: koop ik beter een barbecue op kolen of op gas?

Als het puur gaat om het grillen dan volstaat een gasbarbecue”, zegt ‘Grillmaster’ Gilles Vanhelmont. “Het gaat een stuk sneller dan een klassieke houtbarbecue en het grillen vergt minder techniek. Ook zal je die typische baksporen krijgen op je vlees door de rooster.” Maar wie de uitdaging wil vergroten, kiest voor een barbecue die werkt met kolen. “De kolen zullen die typische rokerige smaak aan je vlees, vis of groenten geven. Het bakken zal trager gaan dan bij een gasbarbecue maar de uitdaging om het goed te doen wordt groter.”

LEES OOK. Barbecueën voor dummies: welk toestel geeft het beste resultaat en hoe gaar je het perfecte stukje vlees?

LEES OOK. 10 verschillende soorten barbecues besproken: wat zijn de voordelen? En wat maak je er (niet) mee?

Door lla
AANGERADEN