In de mode: de ballonbroek is terug van weggeweest

Foto: Shutterstock

Skinny is uit, comfortabele pantalons en trainingsbroeken zijn in. Met de ballonbroek - die met een hoge taille en losse pijpen het midden houdt tussen de twee stijlen - zit je deze zomer goed. Met deze tips draag je het stuk elegant.

De ballonbroek was overal in de jaren 80. Het kledingstuk heeft een hoge taille en wijde pijpen, die weer toelopen naar de zoom op de enkels. Daardoor is de broek in het midden het volumineust, wat het kledingstuk de vergelijking met een ballon oplevert.

Qua materialen kun je alle kanten uit. Het model, dat onder andere door de nieuwe collectie van Levi’s weer populairder wordt, bestaat in denim in alle kleuren. Ook in stof en zelfs leder - als het gewaagd mag zijn - is de zogenoemde ballonbroek te koop. (Lees verder onder de foto)

Bij deze snit draait alles rond de taille en een comfortabel gevoel, alsof je een joggingbroek aan zou hebben. De taille is smal en moet je middel benadrukken . Door de losse fit naar onderen toe beweeg je dan weer makkelijk. Denk: probleemloos in kleermakerszit zitten op een picknick.

Combineren kan met een strakke top om met de volumes van je kleding wil spelen. Of ga voor een crop top als je jouw middenrif wil beklemtonen. Met een oversized shirt of knit, losjes in de broek gepropt, komt de nadruk nog meer op je taille te liggen. Draag met een sandaaltje voor een baggy chic, met sneakers erover geef je jouw look een extra sportief tintje. (Lees verder onder de foto voor shopinspiratie)

Shopping

  • Weekday - 39 euro via Zalando.be
  • Levi’s - 99,90 euro via AboutYou.be
  • Only - 39,99 euro
  • Zara - 29,95 euro
  • H&M - 29,99 euro
In de mode: de ballonbroek is terug van weggeweest
Door vwh
AANGERADEN