Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef

Foto: Foto uit het boek ‘The Messy Chef’

Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor.

“De pittige chorizo in dit bordje werkt voor mij als een rode lap voor een Spaanse stier, ik moet direct aanvallen en de anijs van de venkel doet mij denken aan het glas Ricard tijdens een wedstrijdje pentanque in Frankrijk.”

“Je moet er bovendien niet zo veel voor doen. De saus ontstaat uit het niets door de vrijgekomen olie in de worst en de armeluisparmezaan, een mengeling van gebakken broodkruimels met kruiden, zorgt voor een heerlijke crunch. Lekker wijnen, lekker eten. Echt een top vakantiegevoel!”

Ingrediënten:

paar sneetjes oud brood peper en zout 1 tl rozemarijn 1 venkel 250 g gnocchi (kant-en-klaar) 1 bouillonblokje 130 g chorizo 1 teen look 150 g zongedroogde tomaatjes op olie

Werkwijze:

1. Breng een kookpot met water en het blokje kippenbouillon aan de kook.

2. Hak het brood erg fijn en bak het vervolgens krokant in een scheutje olie van de tomaatjes. Roer voortdurend zodat het niet aanbrandt. Kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn. Giet uit op een velletje keukenrol.

3. Leg de venkel op de zijkant, snij het poepje eraf en vervolgens doormidden. Snij in fijne ringen. Hou het venkelgroen opzij. Haal het velletje van de chorizo en snijd in blokjes.

4. Kook de venkel en gnocchi in dezelfde pot gaar in ongeveer 2 minuten en giet af.

5. Zet dezelfde pot terug op het vuur en doe daar een lepeltje olie van de tomaatjes bij. Bak de chorizo blokjes krokant samen met de gnocchi, venkel en look. Voeg iets later de tomaatjes toe.

6. Serveer en bestrooi rijkelijk met armeluisparmezaan en venkelgroen

Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef
Foto: Foto uit het boek ‘The Messy Chef’
Door flb
Meest recent