Blijft Dylan Teuns bij noodlijdende Bahrain-McLaren terwijl drie WorldTour-ploegen om de hoek loeren?

 

 ©  Photo News

Het gaat niet goed met de auto-industrie en dat heeft zijn weerslag op onder andere McLaren dat mee Bahrain sponsort. Dat is de ploeg van Dylan Teuns, Ivan Garcia Cortina, Mikel Landa, Wout Poels en Mark Cavendish. Maandag sijpelde door dat de Britse autoconstructeur (waarvan de koninklijke familie van Bahrein de hoofdaandeelhouder is ) misschien al na één jaar het sponsorschap met de WorldTourploeg zou opzeggen.

Hugo Coorevits

Volgens www.cyclingnews.com schreef de Bank of Bahrain einde vorige maand een lening uit van 600 miljoen ponden (circa 670 miljoen euro) en vloeiden er in de lente al in Groot-Brittannië 1.200 werknemers af.

De economische malaise heeft ook zijn weerslag op de ploeg. Sinds het begin van de coronacrisis waren Teuns, Cortina en Landa bereid om drie maanden lang zeventig procent van hun loon te laten bevriezen tot er opnieuw gekoerst werd. Maar vorige week werd in een video call conference meegedeeld dat iedereen uiteindelijk op het einde van het jaar een kwart zal moeten inleveren. Brent Copeland, vorig jaar nog algemeen manager, zit sinds enkele weken bij Mitchelton-Scott.

Teuns - straks einde contract - stond dicht bij een verlenging voor twee jaar met optie op een derde, maar de nieuwe tijding verandert nu wel de zaken. Teuns wil financiële zekerheid. Niet dat de Tourritwinnaar van La Planche des Belles Filles hoeft te vrezen dat hij in de penarie komt want er staan drie WorldTour-ploegen voor hem in de file, waaronder het onvermijdelijke Israel Start-Up Nation. Uitsluitsel de volgende weken.

LEES OOK

Nu in het nieuws