KV Oostende stelt alweer nieuwkomer voor, en er is nog eentje op komst

Arthur Theate. Foto: RUDY DECLERCK

KV Oostende heeft zijn vierde voor het komende voetbalseizoen voorgesteld. Arthur Theate komt over van de beloften van Standard. Nummer vijf staat overigens ook al klaar, Oostende staat op het punt Jack Hendry weg te plukken bij de Schotse landskampioen Celtic Glasgow.

Theate is een 20-jarige linksback die zonder club zat sinds zijn contract bij Standard afliep. Hij speelde in het verleden ook voor de jeugd van Genk en heeft verschillende caps voor de nationale jeugdelftallen achter zijn naam staan.

De kustploeg haalde eerder al verdediger Theo Ndicka (Lyon B), middenvelder Maxime D’Arpino (Orléans) en aanvaller Marko Kvasina (Mattersburg) naar West-Vlaanderen.

De vijfde transfer staat ook al in de wachtkamer. De 25-jarige Hendry, een centrale verdediger van 1m92, is een jeugdproduct van Celtic. Hij speelde de voorbije jaren op huurbasis in de lagere Engelse afdelingen en werd de voorbije maanden uitgeleend aan het Australische Melbourne City. Hij speelde tussendoor wel al 27 keer voor Celtic, waaronder in de Europa League.

Op zijn palmares staan dan ook twee Schotse titels, twee bekers en een supercup. De transfer van Hendry is zo goed als in orde, de laatste details worden afgehandeld.

Door jug, vtvn
AANGERADEN