Lichaam Glee-actrice Naya Rivera (33) teruggevonden

 

 ©  Photo News

Het lichaam van Naya Rivera (33) is na zes dagen teruggevonden in het meer Piru in Californië. Dat melden de lokale autoriteiten. De Glee-actrice raakte vermist tijdens een boottochtje met haar zoon.

evdg, kba

De Glee-actrice had op 9 juli een boot gehuurd om een tochtje op het meer te maken met haar zoon. Een medewerker van het verhuurbedrijf vond de jongen later die dag helemaal alleen terug in het vaartuig. Hij was ongedeerd, maar zijn moeder was verdwenen.

De jongen had aan de agenten verteld dat ze samen in het water aan het zwemmen waren. Zijn mama duwde hem op een bepaald moment vanuit het water op de boot, en toen hij omkeek zag hij haar kopje-onder gaan en in het water verdwijnen. Het jongetje had een reddingsvest aan en had zich in een handdoek gewikkeld. Er lag eveneens een reddingsvest voor volwassenen in de boot.

De ouders van Rivera zijn ter plaatse gekomen. 

De ouders van Rivera zijn ter plaatse gekomen. ©  AP

Er werd meteen een grootschalige zoekoperatie met duikteam en helikopters opgestart. Maandagmiddag raakte bekend dat een lichaam teruggevonden werd in het meer. “We hebben zes dagen lang tientallen mensen laten zoeken”, vertelde de sheriff op een persconferentie maandagavond. Hij bevestigde dat het wel degelijk gaat om Naya Rivera.

Afgedreven en geen energie meer

Een officiële identificatie komt nog, maar de autoriteiten kunnen nu al met zekerheid stellen dat het gaat om de actrice. “Dat baseren we op de kleren, de fysieke gelijkenis en de locatie waar het lichaam is gevonden, en op het feit dat niemand anders als vermist is opgegeven”, klinkt het.

Er is geen aanwijzing dat het gaat om een delict of om zelfdoding, volgens de sheriff. Een autopsie moet de doodsoorzaak uitwijzen. Volgens de politie is het mogelijk dat de boot door een sterke stroming was afgedreven en dat Naya wel de energie had gehad om haar zoontje nog in veiligheid te brengen, maar dat ze zichzelf niet meer kon redden.

Al derde Glee-overlijden

Rivera (links) in ‘Glee’. 

Rivera (links) in ‘Glee’. ©  Isopix

Rivera was te zien in alle zes seizoenen van Glee, een populaire Amerikaanse musicalserie die tussen 2009 en 2015 werd uitgezonden. Ze speelde daarin de rol van cheerleader Santana Lopez.

De actrice is al het derde lid van de cast van Glee dat op jonge leeftijd overlijdt. In 2013 stierf Cory Montheith op zijn 31ste, collega Mark Salling overleed in 2018 op 35-jarige leeftijd.

LEES OOK. Vrolijkheid op het scherm, treurnis ernaast: verdwenen actrice Naya Rivera lijkt nieuwste slachtoffer van de vloek van ‘Glee’ (+)

 

 ©  AFP

bekijk ook

De laatste beelden van ‘Glee’-actrice Naya Rivera, die nog steeds spoorloos is na boottochtje

Politie vermoedt dat Glee-actrice Naya Rivera verdronken is

LEES OOK

Nu in het nieuws