‘Het rad van fortuin’ komt terug en Regi nam begintune onder handen: “Duimen dat het even legendarisch wordt”

Klinkers worden deze zomer niet gekocht bij Walter of Bart, maar bij Peter Van de Veire (48). Het rad, de nieuwe versie van het legendarische spelprogramma Het rad van fortuin, heeft een officiële startdatum: maandag 3 augustus. Verwacht geen nineties-sfeer: het programma krijgt een nieuw logo, een nieuw rad én een nieuwe begintune van Regi.

Een kleine maand geleden al vertelde Peter Van de Veire dat een van zijn dromen deze zomer eindelijk zou uitkomen: hij mocht een nieuw seizoen van Het rad van fortuin presenteren. Vanaf maandag 3 augustus laat Van de Veire drie kandidaten aan het iconische rad draaien om woordpuzzels op te lossen en – uiteraard – om prijzen te winnen. Hij doet dat steeds van maandag tot donderdag.

Het rad van fortuin werd voor het eerst uitgezonden door de BRT, maar beleefde zijn hoogdagen op VTM in de jaren 90. Voor de nieuwe versie, simpelweg Het rad, moet je straks je televisie afstemmen op Vier. Verwacht alvast geen nineties-sfeer. De zender gaat voor een strakkere, eigentijdsere look. Met een nieuw rad, een nieuw logo én een nieuwe begintune. Regi Penxten (44) nam het iconische deuntje onder handen en voegde er enkele stevige beats en loeihoorns aan toe.

Het rad van fortuin was hier voor het eerst op tv in 1976, mijn geboortejaar. Ik ben dus volledig opgegroeid met het programma. Het was heerlijk om nog eens terug te gaan naar mijn kindertijd en in de studio te duiken voor een 2.0-versie van de begintune. Nu duimen dat deze remake even legendarisch wordt.”

Bekende assistenten

Nog een kleine verandering: Van de Veire zal niet elke aflevering worden bijgestaan door eenzelfde bevallige dame, maar steeds door een nieuw bekend gezicht. Die ‘assistent van de dag’ zal niet alleen de juiste letters omdraaien, maar ook thema’s en onderwerpen aanreiken in de vragenrondes.

Maar wees gerust, niet alles verandert. De befaamde ‘winkel’ vol prijzen blijft overeind. In de finale krijgt één kandidaat bovendien de mogelijkheid om te shoppen in de ‘premium’-afdeling.

Het rad

Vanaf maandag 3 augustus op Vier

Door Wout Desmytere
AANGERADEN