Saartje Vandendriessche keert terug met ‘Op de man af’ en hoopt dit keer Tom Waes te verslaan

 ©  vrt

Mogelijk duikt Tom Waes na de zomer op in nóg een Eén-programma, naast ‘Reizen Waes’ en het nieuwe seizoen van ‘Undercover’. Ook Saartje Vandendriessche (45) heeft haar tweede reeks van Op de man af klaar, en droomde al luidop van een strijd tegen de “niet te kloppen” Waes. Zijn deelname is nog niet zeker, die van Bartel Van Riet en Otto-Jan Ham wel.

(tove, dvg)

Het is ondertussen meer dan twee jaar geleden dat het eerste seizoen van Op de man af het scherm haalde en mooie kijkcijfers liet optekenen. Het concept was simpel: elke week nam Saartje Vandendriessche het op tegen een bekende man in een sportieve uitdaging die hij zelf mocht kiezen.

De opnames van het vorige seizoen liepen niet van een leien dakje. Zo brak Vandendriessche haar pols tijdens de voorbereidingen op ‘crashed ice’, een extreme sport waarbij je aan hoge snelheid van een berg schaatst en over rotsen springt. Ook moest één van haar tegenstanders forfait geven en in laatste instantie vervangen worden. Na zeven weken vol bikkelharde duels moest de gewezen omroepster haar meerdere erkennen in de mannen: ze verloor met 4-3.

In het tweede seizoen hoopt ze revanche te nemen op de alfamannetjes. Ook deze keer vergden de opnames veel tijd door de loodzware trainingen. Op het programma staan disciplines zoals mountainbiken, swimrun, highline, biatlon, wildwaterkajakken en snowkiten. Vooraf verklapte Vandendriessche al dat ze het graag wil opnemen tegen Tom Waes. Of die daadwerkelijk van de partij is, is nog niet bekend. Duiken wel zeker op in de nieuwe afleveringen: Bill Barberis (38), Ruben Van Gucht (34), Bartel Van Riet (37), Sean Dhondt (36) en Otto-Jan Ham (41).

Aangeboden door onze partners