Ook Team INEOS hengelt naar diensten van Dylan Teuns

 

 ©  Photo News

Bahrain McLaren, de ploeg van Dylan Teuns (28), verkeert in zwaar weer. McLaren, dat financieel zwaar getroffen werd door de coronacrisis, zou het na één jaar als wielersponsor al voor bekeken houden. Teuns zelf hoeft niet te wanhopen, want naast Israel Start-Up Nation hengelt ook Team INEOS naar zijn diensten.

Hugo Coorevits

Een tijdje geleden toonden onder anderen Teuns, Ivan Garcia Cortina en Mikel Landa zich nochtans al bereid om drie maanden lang 70 procent van hun loon te laten bevriezen, tot er weer gekoerst zou worden, maar vorige week werd in een videocall meegedeeld dat iedereen op het einde van het jaar zonder pardon maar liefst een kwart loon zal moeten inleveren.

Slecht nieuws dus voor Teuns, die straks einde contract is en dicht bij een nieuwe verbintenis van twee jaar met optie op een derde stond.

Toch hoeft de klimmer niet te wanhopen, want er tonen maar liefst drie World Tour-ploegen interesse. Daaronder het onvermijdelijke Israel Start-Up Nation – straks de nieuwe ploeg van Chris Froome –, maar ook Team INEOS, de Britse formatie die eerder ook al Laurens De Plus aan de haak sloeg. Pas over enkele weken wordt er uitsluitsel verwacht over Teuns’ toekomst.(hc)

LEES OOK

Nu in het nieuws