Auto van gezin met kinderen aangereden en meegesleurd door kusttram: vier gewonden

Op de tram vielen geen gewonden, in de kleine auto dus wel. Foto: jve

Brugge / Zeebrugge -

Op het kruispunt van de Kustlaan met de Rederskaai vielen dinsdagmiddag vier gewonden bij een ongeval met een wagen en de kusttram. Een kleine Smart werd tientallen meters meegesleurd. De vier inzittenden – een gezin met twee kinderen – werden naar het ziekenhuis overgebracht. Van levensgevaar was geen sprake.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur. De precieze omstandigheden zijn nog niet helemaal duidelijk. Wellicht wilde de wagen met Nederlandse nummerplaat de Rederskaai indraaien en merkte die daarbij de kusttram niet of te laat op.

Het kwam tot een aanrijding en de kleine auto werd een heel eind meegesleurd door de tram. Op de tram vielen geen gewonden, in de wagen wel.

Zwaardere letsels

De hulpdiensten werden opgeroepen en ook de mughelikopter landde in een veldje vlakbij. De moeder en een van de kinderen raakten slechts lichtgewond. De vader en het andere kind liepen zwaardere letsels op. Zij werden ook naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er van levensgevaar geen sprake.

Door het ongeval werd het verkeer een tijdlang omgeleid. Omstreeks 14.30 uur ging de weg weer open en kon iedereen weer door.

Door Tim Lescrauwaet en Junior Verbeeke
AANGERADEN