Je hebt afgaan en je hebt dit: ruststand bij wedstrijd in Engelse tweede klasse zorgt voor ongeloof

Foto: Photo News

Je hebt soms van die dagen dat werkelijk niets lukt. Dinsdag 14 juli 2020 was die dag voor Hull City.

De Engelse tweedeklasser ging op de 44ste speeldag op bezoek bij Wigan Athletic. De 22e in de stand (op 24) tegen nummer 15. Spanning troef dus. Of, dat dacht men. De thuisploeg schoot snel uit de startblokken en stond na amper één minuut al op voorsprong dankzij Kal Naismith.

En toen moest de miserie voor Hull nog maar beginnen. Kieffer Moore maakte er voor het halfuur nog 2-0 van, waarna Wigan nog eens vijf keer zou scoren tussen minuut 32 en het rustsignaal. Goed voor een waanzinnig ruststand van 7-0 (!).

Meteen een evenaring van het clubrecord voor Wigan, dat nooit eerder meer doelpunten scoorde in één voetbalwedstrijd. En dat met acht ballen tussen de palen. Straf.

Financiële problemen

En dan te denken dat Wigan zo goed als failliet is. Verschillende Engelse media meldden onlangs dat het nummer 15 uit de Championship het faillissement heeft aangevraagd. De FA Cup-winnaar van 2013 was de eerste Engelse club die door de coronapandemie deze stap moet zetten. Het team uit Greater Manchester is dringend op zoek naar nieuwe investeerders.

De aangestelde curatoren lieten in een mededeling weten dat het doel op korte termijn is Wigan het seizoen te laten uitspelen en een overnemer te vinden die de club wil redden. Teams die het faillissement aanvragen, krijgen in principe twaalf strafpunten. Wigan zou daardoor van de 15de naar de 21ste plaats zakken in de Championship.

Wigan Athletic werd vorige maand nog overgenomen door Next Leader Fund LP, een bedrijf in handen van de Hongkongse zakenman Au Yeung Wai Kay.

De wedstrijd tegen Hull City eindigde overigens op 8-0.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN