Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf morgen

Bron © BELGA

Bart Tommelein op het strand van Oostende. Foto: Foto Kurt

Oostende -

De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ” distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.

Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. De stad wil daarmee inspelen op de verwachte drukte. “Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken”, zegt Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Op de stranden voor Thermae Palace, Mariakerke, Raversijde en Oosteroever is er geen aanmelding nodig.

Wie een plekje wil reserveren kan vanaf woensdag 15 juli gratis aanmelden via de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800 62 167. Daarmee is een plekje op die stranden gegarandeerd bij aankomst voor 14 uur.

Het systeem wordt momenteel geactiveerd van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 juli, maar dit kan nog verlengd worden. Het systeem maakt ook geen onderscheid tussen inwoners, tweedeverblijvers of dagtoeristen. Op de eerste dag worden zo’n 15.000 plaatsen voorzien. “Maar ons plan is dynamisch en flexibel, indien nodig zullen we bijsturen.”

MEER OVER HET CORONAVIRUS