Voormalig MNM-dj Tom De Cock moet met interviewmarathon Boekenbeurs ‘coronaproof’ leven inblazen

Tom De Cock gaat 300 auteurs interviewen. Foto: Frank Abbeloos

Iets meer dan een maand geleden nam Tom De Cock afscheid van zijn luisteraars op MNM om nieuwe horizonten, buiten de radio, te verkennen. Dit najaar wordt hij alvast het gezicht van de alternatieve Boekenbeurs van de VRT.

Boek.be was er al vroeg in de coronacrisis bij om de editie van 2020 te schrappen, maar de organisator van de Boekenbeurs en de VRT zullen tijdens de herfstvakantie het boek toch in de kijker zetten. Boegbeeld wordt voormalig MNM-presentator Tom de Cock. Van zondag 1 tot en met woensdag 11 november zal hij elf dagen lang vanuit Antwerpen zo’n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld interviewen. Al die gesprekken – “onmogelijk allemaal voor te bereiden”, aldus De Cock – zullen via livestream op VRT NU worden uitgezonden.

Naast De Cocks boekenmarathon zal een vliegende VRT-reporter door Vlaanderen trekken om in boekhandels, culturele centra en scholen in gesprek te gaan over boeken met zowel lezers als schrijvers.

Ook Eén, Ketnet en de radiozenders van de openbare omroep zullen het boekenbeursloze najaar overbruggen met bijzondere aandacht voor het boek. Radio 1 zal tijdens de herfstvakantie elke dag tussen 9 en 12 uur in het teken staan van het boek met presentatoren zoals Friedl’ Lesage, Ruth Joos, Lieven Van Gils, Annelies Moons, Koen Fillet en Lieven Vandenhaute.

Door jdr
AANGERADEN