Dode en tientallen gewonden bij treinongeluk nabij Praag

Bron © BELGA

Foto: AP

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een goederentrein in Tsjechië zijn dinsdagavond een dode en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt minister van Transport Karel Havlicek, die naar de plaats van het ongeval was getrokken.

Twee mensen zijn ernstig gewond, acht anderen zijn er minder erg aan toe. In totaal werden 35 mensen naar het ziekenhuis overgebracht, vooral met breuken of kneuzingen.

Dode en tientallen gewonden bij treinongeluk nabij Praag
Foto: EPA-EFE

De aanrijding tussen de passagierstrein en de posttrein vond plaats bij Cesky Brod, zo’n 30 kilometer ten oosten van de Tsjechische hoofdstad Praag. Aan boord bevonden zich 200 mensen.

De hulpdiensten waren drie uur ter plaatse om de bergingswerkzaamheden af te ronden. Het dodelijke slachtoffer is volgens de media een van de machinisten van de treinen, die geklemd zat in zijn locomotief.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Mogelijk negeerde een van de treinbestuurders een rood sein. Er zijn volgens Havlicek alvast geen aanwijzingen van een technisch defect.

Vorige week twee doden

Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen in Tsjechië kwamen vorige week nog twee mensen om het leven, een Tsjech en een Duitser.

Het Tsjechisch spoorwegnet is zeer uitgebreid, maar is op veel plaatsen verouderd en slecht onderhouden. Na het ongeval van vorige week pleitte Havlicek voor langetermijnoplossingen voor de veiligheidsproblemen op het spoor.

AANGERADEN